ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patronul englez unei firme de taxi din Newport (sud-estul Țării Galilor) a declarat tabloidului Daily Mail că, în urmă cu 18 luni, a luat decizia de a nu mai angaja britanici, din cauză că sunt leneși și că se gândesc la bani dar nu la muncă. Astfel, se bucură că s-a gândit să angajeze imigranți din Europa de est, care au o cultură a muncii mult mai sănătoasă.

La sfârșitul anului trecut, extremiștii de la partidul UKIP au scris într-un afiș că românii și bulgarii sunt niște “gândaci extratereștri urâți și slinoși”.

Omul de afaceri Terry Spooner a lăudat fără rezerve abilitățile și calitățile angajaților săi și a confirmat că numeroase firme îi preferă pe aceștia muncitorilor britanici.
 O mulțime de firme din industria serviciilor recrutează est europeni pentru a se asigura că au personal care măcar vine la slujbă. Și eu am fost lăsat în aer de o grămadă de ori. Angajații se dau bolnavi fără să îți mai spună sau demisionează după o săptămâna sau ceva de genul asta.

Cultura ajutoarelor sociale în această țara cu siguranță nu ajută la rezolvarea problemei. Oamenii pun în balanță opțiunile și se gândesc: care e rostul să mă duc la muncă pentru încă doar 150 lire pe săptămână? Așa că renunță. Asta e chestiunea care nu e în regulă în țara noastră.

Acești oameni vin cu o etică a muncii pe care noi o aveam în urmă cu 30-40 de ani, când nu ne păsa de greutăți sau să ne murdărim pe mâini. Acum oamenii pur și simplu se gândesc că e mai ușor să trăiască din ajutoare decât să muncească pentru un mic supliment de bani. La sfârșitul zilei nu mai e vorba despre naționalitate, este vorba de oameni că individualități, dar e adevărat că anumite culturi au o etică a muncii mai bună.

Unul dintre șoferi vorbește 5 limbi străine și e profesor, altul este specialist IT. În țările lor ar câștigă 300 de euro pe lună, pe când aici pot câștiga atâta într-o săptămâna.

În fotografia de mai jos, patronul Terry Spooner și soția sa sunt primii de la stânga la dreapta, apoi urmează angajații lor, Sorin Obrescu, Cristian Honciu, George Râmniceanu și Cseba Arkosi.

romani-anglia-taxi