ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul UDMR din comuna Mădăraş, judeţul Harghita, vrea cu orice preţ ca pe sediul primăriei să fluture steagul Ungariei, chiar dacă acest lucru este ilegal.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Bíró László a fost amendat în 2013 cu 2.500 de lei, respectiv 9.000 de lei, de prefectul judeţului Harghita pentru acest, scrie Dan Tănasă pe blogul său. Edilul a contestat cele două amenzi în instanţă însă a pierdut definitiv ambele procese. În plus, a pierdut definitiv un al treilea proces prin care a fost obligat să îndepărteze de pe sediul primăriei toate drapelele arborate, cu excepţia drapelului României și al Uniunii Europene.

Chiar şi în aceste condiţii Biro refuză în continuare să dea jos steagul Ungariei şi al Ţintului Secuiesc, fiind în acest moment autorul unei fapte penale prin refuzul de a executa o sentință definitivă.

Dan Tănasă trage un semnal de alarmă şi spune că în judeţ arborarea steagurilor Ungariei şi al Ţinutului Secuiesc este frecventă.