ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigel Sava, primarul comunei Horia din judeţul Constanţa, s-a gândit cum să crească natalitatea în comunitatea pe care o conduce. Edilul a decis să oferi bani femeilor din comună care rămân însărcinate.

Livrare gratuita in 24 de ore!

"Am zis: pentru fiecare copil care se naşte, până la vârsta de 3 ani, să le acordăm indemnizaţie de 300 de lei pe lună. Mai primeşte, timp de 2 ani, din partea Guvernului, 200 de lei. Atunci, ar însemna că o mamă primeşte pentru un copil 500 de lei, care reprezintă aproape un salariu minim pe economie pentru un om care munceşte", a declarat primarul Gigel Sava, pentru Digi24.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primăria comunei Horia s-a gândit și să-i încurajeze pe cei mici să învețe. Printr-o decizie luată în consiliul local, școlarii și liceenii din comună primesc de la Primărie câte 100 de lei dacă nu au absențe la școală și nu rămân corigenți.