ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Posturile Look TV şi Transilvania Live au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii, anunţă site-ul transilvanialive.ro, citat de Agerpres.

Radiodifuzorii Transilvania Look SA (deţinător al licenţei pentru postul Look TV) şi NCN Studio TV SA (deţinător al licenţei pentru postul TV Transilvania Live) au semnat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat în data de 4 martie 2014 contractul de cesiune de drepturi mass-media, prin care Intel Sky Broadcast Ltd. a achiziţionat de la Liga Profesionistă de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga 1 pentru perioada 2014-2019 şi din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015-2019, precizează comunicatul preluat de Agerpres.

Potrivit memorandumului de înţelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobândi dreptul de proprietate asupra Transilvania Look SA şi NCN Studio TV SA, iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzării în direct, înregistrări, rezumate, online şi mobile, a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii.

Totodată, Transilvania Look SA şi NCN Studio TV SA sunt împuternicite să iniţieze negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale (indiferent de tipul de reţele folosite: cablu sau acces prin satelit) cu privire la condiţiile în care se va efectua în viitor retransmisia posturilor Look TV şi Transilvania Live, care au iniţiat demersurile pentru renunţarea la regimul must carry începând cu data de 1 iulie 2014 şi vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor, prin aplicarea prevederilor art. 15 din Decizia C.N.A. nr. 72/2012.

În acest context, Transilvania Look SA şi NCN Studio TV SA solicită tuturor distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesaţi să retransmită contra cost posturile Look TV şi Transilvania Live să trimită până la data de 10 aprilie 2014, oferta lor indicativă cu privire la condiţiile tehnice şi financiare pe care le au în vedere pentru derularea noilor contracte de retransmisie, urmând ca aceştia să fie contactaţi ulterior pentru discuţii şi negocieri suplimentare.

Posturile de televiziune Look TV şi Transilvania Live fac parte din Transilvania Media Group, care aparţine omului de afaceri Arpad Paszkany.

Iustin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), afirma la început lunii martie că firma malteză Inter Sky Brodcast, deţinătoarea drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I pentru următoarele 5 sezoane, a avut cea mai bună ofertă - 27,5 milioane euro net pe an plus 20 la sută din publicitatea încasată de televiziuni la transmiterea meciurilor - şi cea mai avantajoasă comparativ cu cele oferite de televiziunile române. Iustin Ştefan a dezminţit atunci că finanţatorul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, s-ar afla în spatele firmei malteze şi că a achiziţionat deja drepturile de televizare.