ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria refuză cu obstinaţie să ne dea înapoi patrimoniul Fundaţiei Gojdu, aşa cum stipulează una acord semnat de România cu vecinul nostru în anul 1937.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Există un act al Direcției de Drept Internațional și Tratat a MAE, care dovedește încă o dată că acordul semnat în anul 2005 de Tăriceanu și Ungureanu în chestiunea Fundației Gojdu a fost un act de trădare națională, scrie jurnalistul Dan Tanasă.

Ungaria se obliga să predea României, conform acordului încheiat în perioada interbelică, ”întreg patrimoniul Fundațiunii Gojdu care se regăsește pe teritoriul Ungariei, cu toate drepturile și obligațiunile aferente, și aceasta pentru ca patrimoniul să fie pus la dispoziția organului reprezentând Fundațiunea”.

În loc să urmărească punerea în executare a acordului dintre România și Ungaria, din anul 1937, Tăriceanu și Ungureanu au făcut jocurile Budapestei, înființând o nouă fundație, după legislația ungurească, ignorând dorința testamentară a lui Emanuil Gojdu (pentru gestul său, Ungureanu a deveni în anul 2012 Doctor Honoris Causa al Universității din Pecs).