ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană s-ar putea schimba radical după atentatele teroriste din Franţa, inclusiv spaţiul Schengen fiind pus în discuţie.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Ministrul de Interne spaniol, Jorge Fernandez Diaz, susţine reintroducerea controalelor la frontiere chiar prin modificarea tratatului care reglementează spaţiul comunitar.

"Vom apăra instaurarea controalelor la frontiere şi este posibil, prin urmare, să fie necesară modificarea tratatului Schengen", a declarat acesta la reuniunea de la Paris.

Oficialul de la Madrid insistă pentru instituirea unor "controale care să nu fie contrare principiului liberei circulaţii, dar al căror scop să fie ca persoanele care prezintă riscuri sau asupra cărora există îndoieli întemeiate că ar putea fi terorişti (...) să nu folosească libertatea de circulaţie în detrimentul libertăţii şi securităţii noastre", scrie agenţia Mediafax.