ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Harghita și Covasna cer ca urșii care atacă gospodării, distrug recolte sau pun în pericol viața localnicilor, să fie împușcați fără aviz de la Mediu, solicitarea venin în contextul în care numărul atacurilor a crescut, în Harghita, într-o singură săptămână 4 persoane ajungând la spital după ce au fost muşcate de animalele sălbatice, relatează Digi24.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Prefectul de Covasna propune ca urşii cu valoare cinegetică reală să fie gestionaţi separat prin Agenţia de Mediu, iar animalele care intră în curți și reprezintă un pericol pentru populaţie să fie gestionate prin Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea posibilitatea de a decide împuşcarea lor.

Președintele Consiliului Județean Harghita cere Guvernului să modifice legea care stabilește cota de urși care pot fi împușcați în fiecare an, după ce în ultima perioadă atacurile animalelor asupra culturilor și gospodăriilor s-au înmulțit, de la începutul anului în judeţul Harghita înregistrându-se 200 de cazuri de stricăciuni provocate de animalele sălbatice, în 80% dintre acestea fiind vorba despre urşi. Potrivit evaluărilor, în pădurile din judeţ trăiesc între 900 şi 1.000 de exemplare.