ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fotbalistul echipei West Bromwich Albion, Nicolas Anelka, a precizat, duminică, pe Twitter, că îşi asumă total gestul de la meciul cu West Ham şi a subliniat că nu este nici antisemit, nici rasist, informează Mediafax.
"Semnificaţia quenelle: antisistem. Nu ştiu ce caută cuvântul religie în această poveste! Acest gest i-a fost dedicat lui Dieudonne. În ceea ce îi priveşte pe cei care dau propria interpretare gestului meu, ei provoacă polemică şi confuzie fără să ştie adevărata semificaţie a acestui gest! Le voi cere oamenilor să nu se lase induşi în eroare. Şi bineînţeles, nu sunt nici antisemit, nici rasist, şi îmi asum total gestul", a postat Anelka pe contul său de Twitter.

Fotbalistul Anelka i-a scandalizat pe membrii Congresului Evreiesc European. Ce gest a făcut francezul

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a cerut autorităţilor să evalueze riscul la adresa ordinii publice generat de spectacolele controversatului umorist Dieudonné M'bala M'bala, acuzat de antisemitism şi rasism şi un apropiat al cercurilor de extremă-dreapta.

Dieudonné M'Bala M'Bala a denunţat "acţiuni de cenzură" care l-ar viza, după ce a fost condamnat de mai multe ori la plata unor amenzi pentru afirmaţii cu caracter calomnios, ofensator şi pentru instigare la ură rasială şi antisemitism.

De origine cameruneză, umoristul a trecut de la spactacole antirasiste, în anii 1990, la declaraţii antisemite şi rasiste în ultimii ani, el apropiindu-se de formaţiunea xenofobă şi naţionalistă Frontul Naţional.

http://youtu.be/APJEppwjzYI