ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Australia a anunțat că va căuta epava avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, care a dispărut la 8 martie în sudul Oceanului Indian cu 227 de pasageri şi 12 membri ai echipajului la bord, cu un robot submarin, Bluefin-21, care dispune de un ”sonar foarte puternic. Dispozitivul, cu o lungime de 5 metri şi o greutate de 750 de kilograme, este capabil să efectueze scufundări până la o adâncime de 4,5 km, pe o durată de 25 de ore.

http://youtu.be/z5hSb5YhnNI

Fiecare scufundare a vehiculului subacvatic va dura 24 de ore. În primele două ore se va efectua imersiunea, alte 16 ore va opera pe fundul oceanului, alte două va ieşi la suprafaţă şi încă patru ore vor fi necesare pentru transmiterea informaţiilor colectate. Suprafaţa primului perimetru pe care îl va cerceta Bluefin-21 este de 40 de kilometri pătraţi.

Ultimul semnal acustic care ar putea proveni de la cutiile negre a fost captat acum şase zile.

Autoritățile australiene au detectat, duminică seară, o pată de carburant în zona căutărilor în zona semnalelor detectate acum aproape o săptămână.