ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii din diaspora care au dorit să voteze duminică, 16 noiembrie, pentru alegerea președintelui au avut de înfruntat pe lângă slaba organizare a evenimentului, și excesul de zel al autorităților din Franța și Italia. Potrivit Mediafax, mai multe persoane au solicitat ajutor medical după ce jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene în fața secției de votare din Torino, în jurul orei locale 20:45. Același gen de incidente s-a petrecut și la Paris.

Mall online:Livrare gratuita in 24 de ore!.

Până duminică la ora 23:00, 362.692 de români din diaspora și-au exprimat opțiunea în turul doi al alegerilor prezidențiale, potrivit datelor obținute de Biroul Electoral Central. Cea mai însemnată prezență la urne s-a înregistrat la secțiile de votare din Italia, Spania, Republica Moldova, Marea Britanie, Franța și Germania.

VEZI VIDEO AICI