ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul englez a finanțat o  campanie anti-fumat foarte dură, care, deși ar putea fi considerată destul de tulburătoare, este puternică. Ținta campaniei este de a forța, astfel, cât mai mulți oameni, să se lase de fumat, iar sloganul „Dacă ai putea să vezi răul pe care ți-l provoacă fumatul, te-ai opri”.

Campania include o reclamă care scoate în evidență răul pe care țigările îl fac când fumul călătorește prin artere și vene, în creier, adesea cauzând demență și atacuri cerebrale.

Sănătatea Publică Engleză a inițiat această campanie pentru a le arăta fumătorilor cât de mult dăunează organismului uman arsenicul și cianura, acestea fiind doar o parte din chimicalele nocive prezente în țigări.

„Știm deja ce efect nociv major are fumatul asupra inimii și a plămânilor dar fumătorii trebuie să conștientizeze cât de mare este potențialul răului care se face creierului și altor organe vitale prin intermediul toxinelor din țigări, care intră în sânge”, a zis Prof. Sally Davies, șefa comitetului de conducere medical al Angliei, adăugând că „este extrem de îngrijorător faptul că oamenii încă subestimează pagubele pe care fumatul le aduce sănătății”.

Cu ajutorul site-ului http://www.nhs.uk/smokefree, fumătorii sunt încurajați să se lase de fumat, sub motto-ul „sunt mai multe căi ca niciodată prin care te poți lăsa de fumat”. Sunt puse la dispoziție elemente digitale, precum aplicații, un program zilnic trimis prin e-mail, și un „Quit Kit”.

[video ]http://www.youtube.com/watch?v=5cGDN0T9iw0[/video]

[video ]http://www.youtube.com/watch?v=PSSReIEhrZw[/video]