ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ziua în care un milion de francezi sunt aşteptaţi în stradă, la cel mai mare miting de solidaritate organizat după zilele care au îndoliat întreaga lume, teroristul Amedy Coulibaly apare într-un clip video în care revendică atentatul de la Charlie Hebdom uciderea poliţistei de la Montrouge şi luarea de ostatici din Paris în numele Statului Islamic.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Clipul, cu o durată de peste şapte minute, îl prezintă pe Coulibaly în mai multe ipostaze: antrenându-se pentru atentatele teroriste, pozând alături de arme şi muniţie, jurând credinţă Statului Islamic şi vorbind despre atentate.

Întrebat dacă are vreo legătură cu fraţii Kouachi, cei care au ucis 12 persoane în redacţia săptămânalului Charlie Hebdo, acesta recunoaşte tot, inclusiv că a participat la finanţarea atentatului.

"Fraţii noştri din cealaltă echipă, ei sunt autorii atentatului de la Charlie Hebdo. Eu am acţionat puţin împotriva Poliţiei, pentru a avea un plus de impact. Am încercat să ne sincronizăm, să le facem în acelaşi timp", a spus acesta în faţa camerei de filmat.

Teroristul este prezentat ca Amedy Coulibaly, Abou Bassîr AbdAllah al-Ifriqi fiind numele pe care şi l-a luat după ce s-a alăturat Statului Islamic. El este descris ca "soldat al califatului, autor al atacului de la Montrouge, autor al luării de ostatici de la Vincennes, unde a executat cinci persoane, şi autor al unui atentat prin amplasarea unui explozibil în rezervorul unui autoturism care a explodat în Paris".

Anterior, organizaţia teroristă Al Qaeda a revendicat atentatele din Franţa.


La vidéo de revendication d'Amedy Coulibaly by BuzzVid