ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa din unde a copilărit marele compozitor George Enescu, din comuna botoșăneană Mihăileni, unde acesta a învățat să cânte la pian și unde și-a petrecut majoritatea vacanțelor școlare, se află într-o stare avansată de degradare și riscă să se prăbușească în orice moment, în ciuda faptului că a fost inclusă pe lista monumentelor istorice în 2013, potrivit site-ului Televiziunii Române.


De-a lungul timpului, pe timpul comunismului, casa a fost depozit de legume, ori coteț pentru găini, iar, în prezent, se află în proprietatea unor români care refuză să o vândă cu mai puțin de 20.000 de euro.

Din fericire, casa în care s-a născut marele compozitor, de la Liveni, comună situată la 15 kilometri de Dorohoi, este îngrijită, fiind declarată Casa Memorială încă dinainte de Revoluție.