ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Notele din primii ani de şcoală sau din liceu nu sunt edificatoare pentru viitorul nostru. De exemplu, Mircea Eliade şi Constantin Noica nu au fost nişte elevi străluciţi. Mircea Eliade, autorul Istoriei Religiilor, avea note atât de mici la religie că abia trecea clasa, iar în liceu a avut şi corigenţe.

La Colegiul Spiru Haret din Capitală, unde au învăţat printre alţii Mircea Eliade, Grigore Moisil sau Constantin Noica, arhiva este plină de istorie. O echipă a Televiziunii Române a realizat un reportaj la cunoscutul liceu din Bucureşti, mai exact în arhivă.

Cataloagele de la 1918 abundau în note extrem de mici, iar Mircea Eliade avea reputaţia unui elev greu de controlat. Într-un catalog din 1926, echipa TVR l-a descoperit pe Constantin Noica .În cazul lui Grigore Moisil, există doar calificativele primite în liceu. În fişa matricolă scrie că a "promovat cu laudă", are calificative foarte bune, o "înfăţişare exterioară îngrijită" şi o prezenţă "regulată".