ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile chineze au publicat, duminică, un act normativ care interzice prezenţa în meniurile de la dineurile oficiale a aripioarelor de rechin, a cuiburilor de păsări şi a specialităţilor culinare pe bază de animale sălbatice rare, relatează Xinhua, preluată de Agerpres.

Documentul, făcut public de CC al PC chinez şi de Consiliul de Stat, reglementează folosirea fondurilor publice pentru recepţiile oferite de autorităţile locale cu prilejul vizitelor unor oficiali guvernamentali sau de partid.

Aripioarele de rechin, cuiburile de păsări şi produsele din animale sălbatice rare sunt populare la mesele de lux din China.

Mai mult, la recepţiile oficiale nu vor mai fi permise nici ţigările şi tăriile scumpe.

În plus, responsabilii de stat de un nivel inferior celui provincial nu vor mai avea voie să se cazeze în apartamente în hoteluri, în timpul călătoriilor în interes de serviciu.

În acelaşi timp, gazdelor li se interzice să le ofere înalţilor oaspeţi bani, suveniruri sau produse locale sub formă de cadouri.

Noile măsuri vizează promovarea cumpătării, combaterea extravaganţei şi întărirea eforturilor anticorupţie în rândul autorităţilor de partid şi guvernamentale, se precizează în document.

http://youtu.be/GGiufris7vE