Corporaţia Coca-Cola a lansat recent o campanie publicitară în care vorbeşte despre muncitorii din Asia de sud care vin să muncească în Dubai, pentru a avea un trai mai bun.

Pentru că aceştia sunt nevoiţi să stea multa vreme departe de familiile lor, compania a instalat cabine telefonice prin care pot face apeluri internaţionale către membrii familiilor lor.

Meritoriu, veţi spune, dar vă veţi schimba părerea când veţi afla că, pentru a vorbi 3 minute cu membrii familiei, un muncitor trebuie să introducă în aparat un capac de la o sticlă de Coca-Cola. Cu căt mai multe sticle cumpărate, cu atât mai mult timp petrecute la telefon cu familia aflată la mare distanţă.

http://youtu.be/zlA9tXYxD8g
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews