ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la vinovaţia presupusă a militarilor americani, până la răpirea de către extratereştri, lipsa de dovezi asupra a ceea ce s-a petrecut în realitate cu zborul Malaysia Airlines MH370 alimentează teoriile conspiraţiei.

Să listăm ipotezele care există.

1. O forţă extraordinară care domină toate naţiunile Pământului

Guvernul SUA neagă toate acuzaţiile privind implicarea sa în soarta zborului MH370. Website-ul de ştiinţă şi teorii ale conspiraţiei Natural News, condus de Mike Adams, are o teorie cu iz militar.



Adams spune:

“Dacă nu vom găsi niciodată resturile avionului, înseamnă că o forţă cu totul nouă, misterioasă şi puternică lucrează pe planeta noastră şi ea poate să dea jos de pe cer avioanele fără să lase nici o urmă sau probă a acestui fapt.”

"Oare există o forţă cu asemenea capacitate, care are capabilitatea să controleze toate naţiunile Pământului cu o armă înfricoşătoare de inimaginabilă?”, se întrebă Mike Adams.

El crede că avionul a căzut într-o "regiune aflată în afara zonei de căutare” şi aceasta poate duce la un final foarte prost pentru Terra.

2. "Teroriştii au prăbuşit avionul în mare"

Aceasta este probabil a doua teorie a conspiraţiei ca popularitate. A apărut un grup terorist necunoscut care şi-a revendicat responsabilitatea asupra dispariţiei MH 370.

Ceea ce a întărit această posibilitate a fost prezenţa a doi pasageri care au urcat la bordul avionului cu paşapoarte furate. Mulţi consideră că aceşti doi pasageri fac parte dintr-o mare conspiraţie pentru scufundarea în mare a avionului.

3. Deturnare afgană

Un cotidian rusesc a pretins că MH370 ar fi fost deturnat şi a zburat spre Afganistan, unde acum echipajul şi pasagerii sunt ţinuţi captivi. O sursă militară a declarat pentru Moskovsky Komsomolets:

“Zborul MH370 Malaysia Airlines a fost deturnat. Piloţii nu sunt de vină. Avionul a fost deturnat de terorişti necunoscuţi. Ştim că numele teroristului care le-a dat instrucţiuni piloţilor este Hitch. Avionul se află în Afganistan, nu departe de Kandahar, lângă graniţa cu Pakistanul.”

Alte surse au indicat că pasagerii ar fi fost divizaţi în şapte grupuri şi trăiesc în colibe de pământ, fiind hrăniţi foarte prost.

4. O escrocherie cu asigurările de viaţă

Şeful Poliţiei Malaeziene a refuzat să accepte posibilitatea legăturii dintre dispariţia avionului şi o escrocherie cu asigurările de viaţă ale pasagerilor.

Khalid Abu Bakar a vorbit în luna martie, oferind un update la investigaţia sa şi relevând că autorităţile explorau orice posibilitatea, indiferent cât de fantezistă.

“Poate că cineva din avion a luat o uriaşă sumă pe o asigurare, cineva care vrea ca familia sa să câştige sau cineva care a deţinut atâţia bani, ştiţi, analizăm orice posibilitate”, a spus acesta, adăugând:

“Analizăm îndeaproape video-ul făcut la KLIA (Kuala Lumpur International Airport), studiem comportamentul fiecăruia dintre pasageri.”

5. Illuminati

“Pe pagina Wikipedia dedicată dispariţiei zborului Malaysia Airlines MH 370 se menţionează că este vorba despre al 404-lea Boeing 777 produs”, editorul de pe Reddit i-am-SHER-locked.

Userii Reddit au fost de la bun început foarte interesaţi de cazul zborului MH 370. Userul i-am-SHER-locked a afirmat acest lucru.

“HTTP 404 error înseamnă pe Internet not found”, a scris acest user. “În acest caz, ori înseamnă o predestinare de ordin mistic, ori numai o coincidenţă."

Atenţie, ne învârtim în jurul cuvintelor "poate", "cel mai probabil", "probabil".