ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O încercare eşuată de demolare a unui turn de răcire din cadrul CET Târgu Jiu, a transformat construcţia în subiect de amuzament pentru locuitorii oraşului, transmite corespondentul ActiveNews de la faţa locului, Ana Maria Stoica.

Construcţia de 80 de metri, care nu a funcţionat niciodată, s-a înclinat în urma imploziei, făcându-i pe localnici să o asemuiască cu faimosul "Turn din Pisa".

Inginerul Viorel Filip, coordonatorul acţiunii de demolare, a recunoscut că a fost o tentativă nereuşită de a pune la pământ construcţia, dar a precizat că va mai încerca.

"A fost un semi eşec. Din cauza greutăţii foarte mari, a cedat partea din spate, de sprijin. Iniţial a plecat pe direcţia de cădere, dar ca urmare a greutăţii prea mari şi a unor deficienţe la stâlpii de susţinere pe spate care nu au fost perforaţi cu material exploziv. Nu ne aşteptam la un semieşec. Nu este niciun pericol. Am folosit opt kilograme de explozibil, o cantitate mică pentru a nu afecta şoseaua, clădirile sau adăpostul pentru animale. O să vedem ce facem în continuare. Ori organizăm o altă implozie, ori îl ajutăm să plece cu utilaje. Turnul are o anumită înclinare, dar nu va pleca singur. Are stabilitate foarte bună. Urmează să curăţăm zona şi să vedem cum o să acţionăm“, a spus Viorel Filip.

http://youtu.be/XhBn_-7kHsA