ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii sunt din nou în centrul atenţiei în Marea Britanie. Channel 4 a difuzat marţi seara primul episod din documentarul The Romanians Are Coming (Vin românii), care prezintă poveştile a trei români ajunşi în Marea Britanie. Din păcate, se face din nou confuzie între ţigani şi români, poveştile prezentate în primul episod fiind cele ale unor romi.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Personajul narator este Alex Fechete Petru, un rom din România, care povesteşte despre cei 20.000 de români care au ajuns în Marea Britanie anul trecut, relatează The Independent şi preluat de Mediafax: "Dar nu vreau să vă mint, sunt unii români care vin fără locuri de muncă sau care nu au unde să locuiască. Şi astfel de romi vă sperie pe voi", afirmă el.

CITEŞTE ŞI: IMAGINILE DESFRÂULUI din Anglia. Momentele din noaptea de Revelion care i-au şocat până şi pe politişti

Documentarul prezintă poveştile a trei astfel de persoane. Alex, o persoană diferită faţă narator, este un rom care s-a mutat în Marea Britanie din Canada, unde a petrecut câţiva ani. El vorbeşte perfect engleza cu accent canadian şi în prezent lucrează ca agent de salubritate, în timp ce doarme într-o parcare din apropiere de staţia de metrou Victoria.

The Romainians are Coming

Sandu, tatăl a nouă copii, a venit dintr-una dintre cele mai sărace zone ale României în căutarea unui loc de muncă, însoţit de fiul său cel mare. „Ei vorbesc atât de prost engleza încât nu înţeleg nici dacă li se oferă de muncă”, spune naratorul.

Ştefan este prototipul care i-a speriat pe englezi. Imediat ce îi intră banii din beneficiile sociale, el îi trimite acasă la familia lui. Acesta are probleme mari acasă, având o fiică invalidă după o operaţie eşuată.

The Romainians are Coming

Să sperăm că televiziunea Channel 4 va găsi în Marea Britanie şi români care muncesc cinstit şi care îşi aduc aportul la creşterea economiei din UK.