ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de fermieri francezi, nemulțumiți de legislația agricolă, au protestat intr-un mod inedit în fața unei clădiri administrative din orașul Chartres. Ei au aruncat peste 100 de tone de bălegar şi legume putrezite în fața clădirii, protestând astfel față de legislația UE care le pune bețe-n roate şi lipsa măsurilor de protejare a producătorilor locali.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Toată Franța a fost cuprinsă marți și miercuri de proteste similare, la care au participat peste 36.000 de oameni.

Acţiunea fermierilor din Chartres a fost urmată şi în alte oraşe, cum ar fi Tours, Nantes şi Toulouse, relatează site-ul Russia Today.

"Nu mai putem împrăştia bălegarul. Luaţi-l voi, serviţi-vă singuri!", scria pe un baner al protestatarilor.

Anul acesta, Franţa a implementat o directivă europeană din 1991 care prevede eradicarea poluării cu nitraţi. Prin această măsură, zeci de mii de fermieri au fost forţaţi să renunţe la îngrăşământul natural, fiind obligaţi să folosească substanţe de fertilizare costisitoare.

La Paris protestele au fost mai puţin urât mirositoare.

Trecătorii care se aflau în preajma Palatului Republicii puteau să facă piaţa gratis de pe străzi. In faţa palatului au fost aruncate 60 de tone de cartofi, 20 de tone de ceapă şi alte câteva tone de fructe şi legume cultivate în regiune.