Personaj-cheie la Revoluţia din 1989, Adrian Sârbu are mari probleme cu justiţia. Toţi oamenii săi de încredere sunt urmăriţi penal, inclusiv trustul de presă pe care îl conduce din umbră având aceeaşi calitate.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În aceste zile, profitând de comemorarea a 25 de ani de la Revoluţie, singurul om care a avut acces în mijlocul evenimentelor din decembrie 1989 a dat publicităţii o filmare care nu spune mare lucru, dar poate fi un semnal de alarmă pentru cine are ochi de văzut şi urechi de auzit. În fim este vorba despre momentul constituirii Consiliului Frontului Salvării Naţionale, în 22 decembrie 1989. De reţinut, la momentul 6.50 de pe filmare, agentul KGB Nicolae Militaru spune: "Frontul Salvării Naţionale acţionează de 6 de luni de zile, domle' ...". Imaginile au fost publicate pe siteul gandul cu titlul "Exclusiv" şi pot fi văzute aici.

Este însă ciudat cum fondatorul Pro TV încă deţine, după 25 de ani, documente care ar putea face lumină în legătură cu Revoluţia. Oare cât ştie Adrian Sârbu? Cine se teme de acest om?

În 22 decembrie 1989 Adrian Sârbu devine membru al Consiliul Frontului Salvării Naţionale, organismul care în 23 decembrie a preluat conducerea ţării la acea vreme, ocupând funcţia de secretar de stat pe probleme de media. Adrian Sârbu a fost cel care a filmat aşa-zisul "proces al soţilor Ceausescu", casetă care a fost montată de Sergiu Nicolaescu şi difuzată la televizor la 8 ore după ce a ajuns la TVR.

Cei care au participat la Revoluţie spun că Sârbu era un apropiat al lui Silviu Brucan, care l-a introdus pe regizor în sediul CC, unde a înregistrat întâlnirile din 22 decembrie 1989 şi zilele de după. Tot acei martori susţin că Sârbu are încă în posesie mai multe filme care ar putea face lumină în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în iarna lui 1989. Acestă pistă este credibilă, dovada ca a fost un apropiat al lui Saul Bruckner, cunoscut maselor drept Silviu Brucan, este faptul că fostul propagandist comunist, agent KGB şi conducător al defunctului „Scânteia”, a realizat timp de 10 ani, între 1996 si 2006, emisiunea „Profeţii despre trecut” la Pro TV.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews