ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 300 de persoane au fost rănite, până în prezent, în confruntările din centrul capitalei ucrainene, a anunţat, miercuri, Departamentul pentru Ocrotirea Sănătăţii din Kiev, preluat de Mediafax.
"Începând cu 30 noiembrie, 305 persoane au cerut asistenţă medicală, dintre care 120 au fost spitalizate, după reprimarea violentă a manifestanţilor în Piaţa Independenţei din Kiev. Pentru moment nu a fost înregistrat niciun caz letal", a declarat şeful Departamentului de Ocrotire a Sănătăţii, Vitali Mohoriov.

Nu se ştie, însă, soarta tânărului bătut cu cruzime de BERKUT (unităţile speciale ale poliţiei ucrainene), care apare într-un video postat pe Youtube. Acesta a fost lovit cu bastoane şi cu picioarele de mai mulţi poliţişti, până nu a mai mişcat. Pe imagini se vede cum unul dintre reprezentanţii forţelor de ordine îşi scoate casca, pentru a vedea dacă tânărul mai are suflare.

Din cauza conţinutului violent, Youtube a restricţionat vizionarea imaginilor anumitor categorii de vârstă.

http://youtu.be/9U5Qmv9gg8w