Un nou scandal care are în centru explorarea neautorizată a gazelor de şist a răzbătut în România. De data aceasta, în judeţul Neamţ, la Războieni, angajaţii celor de la Prospecţiuni SA au pătruns pe terenurile unor localnici, fără a avea aprobarea proprietarilor, informează ziarpiatraneamt.ro.

Acţiunea a stârnit mânia localnicilor, mai ales că totul s-a petrecut într-o duminică, pe un ger năprasnic, lumea fiind la biserică sau în case, după mărturia celor din Războieni.

În video-ul de mai jos, angajaţii recunosc că ei îndeplinesc nişte ordine date de superiori şi nu au fost interesaţi să afle dacă aceştia au acordul proprietarilor pentru a face explorări.

http://youtu.be/hzCo_ZfWV5Q
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews