ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia poetului Adrian Păunescu a anunţat că a cedat, cu titlu gratuit, imnul "Cântec pentru Oltenia", echipei de fotbal CS Universitatea Craiova, informează Agerpres.
Într-un comunicat de presă, fiul lui Adrian Păunescu, Andrei, a precizat că imnul, care a fost de la început adresat echipei Craiova Maxima, poate fi folosit doar de CS Universitatea Craiova şi că nicio altă formaţie nu mai are dreptul să îl folosească. "Astăzi, 5.11.2013, eu, Andrei Alexandru Păunescu, fiu al poetului Adrian Păunescu, împreună cu membri ai familiei Păunescu, anunţ public cedarea cu titlu gratuit a imnului Cântec pentru Oltenia echipei Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Consider că este clubul care poate să reînvie legenda şi spiritul Craiovei Maxima, echipa căreia imnul i-a fost adresat de la bun început. Club Sportiv U Craiova SA are exclusivitate pentru folosirea versurilor, nicio altă formaţie neavând dreptul să-l folosească", precizează Andrei Păunescu în comunicat.

Potrivit sursei citate, acest cântec i-a fost încredinţat lui Andrei Păunescu de către tatăl său. Andrei Păunescu mai afirmă că se alătură proiectului CS Universitatea Craiova. "Mă alătur unor nume ca Silviu Lung, Gheorghiţă Geolgău, Corneliu Stroe, Nae Ungureanu, Nicolae Negrilă, Gheorghe Craioveanu, Pavel Badea, Ovidiu Stângă, în sprijinul dezinteresat şi sincer pentru echipa unui oraş de poveste", spune Andrei Păunescu în comunicat.

În prezent, cele două echipe din Bănie, CS Universitatea Craiova, susţinută de autorităţile locale, şi FC Universitatea Craiova, patronată de Adrian Mititelu, îşi dispută palmaresul Craiovei Maxima, dar şi promovarea în prima ligă.

http://youtu.be/TrKga-boZvE