ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta n-a mai ajuns la Cluj-Napoca, pentru inaugurarea noii piste a aeroportului, unde era aşteptat de mai mulţi manifestanţi, relatează realitatea.net. Conform PSD, Victor Ponta nu a fost prezent la Cluj deoarece "are treabă", completează sursa citată.

Un grup de proprietari care au terenuri în zona Aeroportului Internaţional "Avram Iancu Cluj", dar şi activişti ecologişti care se opun proiectului de la Roşia Montană, protestau, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la mitingul aerian organizat cu ocazia inaugurării noii piste de 2.1 kilometri a aeroportului.

Dorina Handrea, o proprietară de teren, a declarat la Realitatea TV că, deşi nu care nu a fost expropriată, s-a trezit pe terenul său cu balize luminoase, instalate fără aprobare. Ea a declarat că acţiunea autorităţilor a fost abuzivă şi că a depus o plângere penală împotriva Consiliului Judeţean Cluj.

De asemenea, la Cluj protestează şi un grup de activişti ecologişti faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, care poartă tricouri cu inscripţiile: "Salvaţi Roşia Montană" şi strigă "Uniţi salvăm Roşia Montană", "Vrem natură, nu cianură" şi "Nu cedăm".