ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forţele de ordine ucrainene au intrat din nou în forţă, miercuri la primele ore, în Piaţa Independenţei din Kiev, distrugând o parte din baricadele ridicate de manifestanţii proeuropeni şi care cer demisia guvernului Azarov şi a preşedintelui Viktor Ianukovici, relatează AFP şi Associated Press, citate de Agerpres.

La operaţiune au participat sute de poliţişti, care au întâmpinat rezistenţă din partea demonstranţilor atunci când au încercat să distrugă baricadele ridicate de aceştia.

Protestatarii au scandat "Ruşine!" şi "Vom rămâne aici!", în timp ce forţele de ordine încercau din nou să le distrugă baricadele.

Manifestaţiile de la Kiev au început la finalul lunii noiembrie, după ce guvernul ucrainean a anunţat că suspendă negocierile pentru semnarea Acordului de asociere la UE, cu numai câteva zile înaintea Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29 noiembrie).

http://youtu.be/XPuf2UQqJ-8