ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un inventator din Deva a fost premiat, sâmbătă, cu medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, pentru ”Good Fill”- un dispozitiv cu ajutorul căruia şoferii îşi pot alimenta autovehiculele cu lichid de parbriz şi care ar putea fi montat în benzinării sau parcări de pe autostradă.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

“«Good Fill» este un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate alimenta lichid de parbriz pentru orice tip de autovehicule şi care poate fi amplasat în benzinării, service-uri auto sau în parcările de pe autostradă, astfel ca şoferii să poată alimenta cu carburant în paralel. Juriul a apreciat că unul dintre principalele beneficii ale invenţiei este eliminarea clasicelor bidoane din plastic în care era stocat agentul de curăţare şi pe care nu toţi şoferii le reciclează. De asemenea, alimentarea este precisă şi se elimină astfel inconvenientul că mulţi dintre şoferi reuşesc să toarne un sfert din lichid pe lângă recipientul autovehicului”, a declarat Corneliu Birtok Băneasă, 36 de ani, pentru Agerpres.



Invenția a fost recompensată cu un premiu special de către delegația Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală din Republica Moldova (AGEPI), pentru versatilitatea și aplicabilitatea ei în funcție de piața de consum.

De asemenea, delegația Iranului (FIRI) i-a acordat inventatorului român Premiul pentru 'Cea mai bună invenție' din cadrul salonului, apreciind metoda și ergonomia procedurii de alimentare oferite de invenția Good Fill.