ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru staţii ale metroului din capitala ucraineană Kiev au fost închise luni, în jurul prânzului, după ce un necunoscut ar fi sunat la poliţie şi ar fi anunţat că mai multe bombe ar fi fost amplasate în reţeaua de transport subterană, informează ITAR-TASS, citată de Agerpres.

Astfel, trenurile circulă fără oprire în staţiile Teatrală, Porţile de Aur, Kreşciatik şi Piaţa Independenţei, toate în centrul Kievului.

După cum au precizat surse ale poliţiei pentru agenţia rusă de presă, o persoană anonimă a sunat la numărul de urgenţe 102 şi a anunţat forţele de ordine cu privire la prezenţa unor bombe în staţiile enumerate, unde autorităţile au mobilizat de urgenţă, pentru verificări, echipe de genişti şi câini special dresaţi pentru a detecta eventuali explozibili.

În acelaşi timp, mai mult de 15 autobuze cu scutieri se îndreptau la orele prânzului dinspre bulevardul Prietenia Popoarelor din Kiev spre centrul oraşului, unde mai multe sute de manifestanţi blocau la primele ore ale dimineţii principalele clădiri publice, între care sediul guvernului şi Parchetul General. Spre centrul Kievului se îndreaptă şi camioane militare, acoperite cu prelată, precum şi mai multe microbuze cu geamuri fumurii. Coloana este însoţită de maşini ale poliţiei cu girofarurile aprinse.

Potrivit unor reprezentanţi ai opoziţiei, alerta cu bombă ar putea fi o provocare din partea autorităţilor pentru a închide metroul, pentru ca manifestanţii care blochează "zona guvernamentală" să nu poată să fugă în cazul unei dispersări în forţă.

Astfel, unul din liderii formaţiunii Batkivşcina (Patria), Arseni Iaţeniuk, a declarat că scutierii se pregătesc să "cureţe" Piaţa Independenţei de manifestanţi. "Au fost închise toate staţiile de metrou din centru, unde se îndreaptă unităţi ale forţelor speciale subordonate Ministerului de Interne şi trupele Berkut", a afirmat el, declarând că manifestanţii sunt gata să apere Piaţa Independenţei.

http://youtu.be/dhJvC-43MoA