ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Live streaming video by Ustream

ORA 19:50 O semănatoare de mari dimensiuni, cu girofarele aprinse, a trecut printre protestatari. Iniţial, oamenii care protestează împotriva exploatării gazelor de şist au vrut să blocheze utilajul, crezând că este o maşină care aparţine companiei Chevron. Semanătoarea a trecut, urmată de câteva vehicule private.

ORA 19:30 Premierul Ponta a declarat că nu şi-a schimbat poziţia faţă de exploatarea gazele de şist în urma protestelor de la Pungeşti, deoarece pentru România este foarte important să fie independentă energetic, şi că îi susţine pe jandarmi, care trebuie să acţioneze conform legii, precizând că nu a fost folosită forţa.

ORA 19:10 "Răzeşii" de la Pungeşti cântă imnuri religioase, iar preoţii fac rugăciuni către Maica Domnului.

ORA 19:05 Consilierii locali din comuna Pungeşti au hotărât joi, în unanimitate, ca în data de 24 noiembrie să fie organizat referendumul pentru consultarea populaţiei privind explorarea gazelor de şist de către compania americană Chevron. Tot joi, consilierii locali din Pungeşti au votat în unanimitate o hotărâre privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist pe teritoriul comunei.

ORA 18:35 În cadrul şedinţei Consiliului Local din Pungeşti s-a propus demiterea primarului Mircia Vlasă. Un număr de şapte consilieri au votat împotrivă, patru aleşi locali au votat pentru, iar unul s-a abţinut de la vot.

ORA 18:00 Protestatarii sunt hotărâţi să rămână pe poziţii, până când hotărârea Consiliului Local de interzicere a explorării şi a exploatării gazelor de şist va fi aprobată de prefectul de Vaslui, Radu Renga.

ORA 17:45
Oamenii din Pungeşti rămân pe baricade şi ascultă rugăciunile preoţilor

ORA 17:20 Protestatarii de la Pungeşti au primit mâncare caldă, pături şi haine groase, semn că vor rămâne în câmp, în ciuda anunţului pe care l-a făcut compania americană Chevron, de suspendare a exploatării gazelor de şist la Pungeşti.

ORA 16:53 Deşi jandarmii şi utilajele Chevron s-au retras de la Pungeşti, oamenii sunt încă în câmp. Ei cred că manevrele Chevron sunt doar o diversiune şi că, în scurt timp sau la noapte, se vor întoarce însoţite de forţele de ordine, pentru a instala sondele.

ORA 16:40 Viceprimarul Comunei Pungeşti, Vasile Voinea, a declarat că, pe 24 noiembrie, se va organiza un referendum, în cadrul căruia locuitorii din Pungeşti vor decide dacă sunt de acord sau nu cu explorarea şi exploatarea gazelor de şist în zonă.

Compania Chevron a anunţat că şi-a suspendat, momentan, lucrările de la Pungeşti. Gigantul american şi-a retras utilajele la 30 de kilometri de Pungeşti.

În absenţa primarului Mircia Vlasă, Consiliul Local Pungeşti a luat hotărârea de a interzice explorarea şi exploatarea gazelor de şist la Pungeşti şi a trimis-o spre validare prefectului judeţului Vaslui, Radu Renga.

Localnicii au protestat timp de patru zile, blocând trecerea camioanelor care transportau utilajele care pregăteau expoatarea gazelor de şist la Pungeşti.
http://youtu.be/6X-dE-PtspY