Miercuri a fost o zi în care tensiunea a atins cote ridicate în mai multe orașe din țară. Pe fondul nemulțumirilor legate de proiectul minier de la Roșia Montană, împotriva căruia se protestează de săptămâni întregi, revolta țăranilor din Pungești împotriva Chevron a incitat și mai mult opinia publică.

În mai multe orașe din țară, oamenii au ieșit în stradă pentru a-și arăta susținerea față de oamenii din Pungești. La București, Cluj sau Sibiu, românii și-au manifestat solidaritatea cu vasluienii.
PĂRINTELE LĂIU LA PUNGEȘTI ÎN FAȚA JANDARMILOR VIDEO

Totuși, se pare că protestatarii din București nu au aceeași structură precum cei din Pungești. În ciuda mesajelor de solidaritate.

La Pungești unul din liderii protestului este Părintele Vasile Lăiu, protopopul Bârladului, în timp ce la București, hotnews.ro anunță că manifestanții "au huiduit copios" momentul când cineva a început să rostească "Tatăl nostru". (VIDEO)Invităm cititorii să ne trimită impresii, filmări sau fotografiile lor la adresa contact@activenews.ro și să răspundă la întrebarea: SUNT UNITE PROTESTELE DIN PUNGEȘTI ȘI BUCUREȘTI?

 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews