ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii şi profesorii de la Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu" din Borca, judeţul Neamţ au sărbătorit într-un mod deosebit ziua naţională a României.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Dacă alţii s-au mulţumit cu participarea cu discursuri plictisitoare sau participarea la pomana autorităţilor cu fasole şi cârnaţi, tinerii de la Liceul din Borca au realizat o serbare cu cântece şi poezii patriotice, dar şi cu un mesaj actual: "Lăsaţi religia în şcoli".

Purtătorul de cuvânt al elevilor, profesorul de matematică Florin Popescu, a declarat că recenta decizie a CCR a "afectat grav şcoala românească" şi a cerut judecătorilor Curţii să explice pe ce articol din Constituţie s-au bazat când au luat această decizie.

"România are şi o parte pe care mai marii noştri se fac că nu o văd: România profundă. Să se vadă până la Bucureşti, până la Bruxelles. Întreaga şcoală românească a fost afectată de lovitura sub centură din partea CCR, printr-o decizie a CCR, care a dat câştig de cauză unui singur părinte, în contrast cu majoritatea elevilor şi părinţilor din România. Domnilor judecători, ce articol din Constituţie aţi folosit pentru a da o astfel de hotărâre? Sau aţi confundat Constituţia cu devizele vechi de 100 de ani ale lui Marx şi Engels? În aceste condiţii, recuzăm completul de judecători care a dat această decizie, care afectează mai multe categorii sociale, inclusiv fiinţa neamului nostru românesc", a spus acesta.

http://youtu.be/zsqy1Kj4-X4