ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania americană Monsanto este probabil, cel mai mare producător de organisme modificate genetic(OMG) din lume. Practicile acestei companii sunt atât de controversate încât în anumite țări ea a fost interzisă cu desăvârșire. Nu este și cazul României.

[p] NU hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau - Cartile pe care le cauti

Cu atât mai interesantă devine discuția care urmează. Dr.Patrick Moore, ecologist și lobby-ist pentru Monsanto, a fost intervievat de canalul francez Canal Plus pe tema unui ierbicid folosit de compania americană, acuzat că ar fi responsabil de creșterea alarmantă a cazurilor de cancer în Argentina.

Moore a spus că Roundup -numele ierbicidului -, este atât de sigur, că poți să-l bei din pahar și nu vei păți nimic. În acel moment, reporterul l-a invitat pe Moore să bea el însuși un pahar de Roundup. Iată transcrierea imaginilor:

Dr. Patrick Moore: Poți să bei un un quart( unitate de măsură americană, echivalent a 0,9 litri -n.r.) de Roundup și nu vei păți nimic.
Canal+: Vreți să beți? Avem aici...
Moore: Aș fi mai mult decât bucuros...Uh..De fapt, nu. Nu chiar. Dar știu că nu mi-ar face rău.
Canal+: Dacă spuneți dvs...Am aici niște glifosat (ierbicid), încercați.
Moore: Nu, nu sunt prost.
Canal+: Deci este periculos, corect?
Moore: Nu e periculos pentru oameni.
Canal+: Păi sunteți pregătit să beți un pahar?
Moore: Nu, nu sunt idiot. Intrebați-mă despre orezul auriu, despre asta vreau să vorbesc.
Canal+: Asta am făcut.
Moore se retrage brusc din emisiune și îl numește pe reporter "om de nimic".

https://youtu.be/ovKw6YjqSfM