Sâmbătă, 9 noiembrie, la Băiculești, județul Argeș, locuitorii comunei se vor strânge pentru a cere  Consiliului Local să adopte o hotărâre prin care locuitorii comunei se vor putea achita de taxe, impozite sau amenzi prin bani sau prin MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII. Pentru a obține acest cadru legislativ, este nevoie de semnăturile a 5% din locuitorii comunei cu drept de vot.
"Comuna mai are surse de venit în afara impozitelor noastre (subvenții guvernamentale, buget județean) pe când NOI nu avem alte surse de venit, în special în aceste vremuri de intens șomaj. Suntem dispuși să tundem copaci, să măturăm străzile, să săpăm șanțuri, să dăm meditații, să facem contabilitate, dar cerem să ni se recunoască dreptul de A NU MAI DA BANI administrației" - Simona Niculescu, inițiatorul proiectului.

Oamenii din Băiculești au editat și un manifest, pe care l-am primit la redacție și pe care îl publicăm în continuare.

Manifestul de la Băiculești
- ceea ce nu este interzis prin lege este PERMIS
- nu mai acceptăm CHELTUIALA ABERANTĂ a banului public, făcută în alte interese decât cele ale locuitorilor comunei
- scopul colectării taxelor locale este de a ne asigura NOUĂ un cadru de viață mai bun
- suntem hotărâți să participăm activ și să ne implicăm în SOARTA COMUNEI NOASTRE
- cunoaștem metodele legale și democratice prin care putem forța consiliul local să ne asculte și să decidă în beneficiul NOSTRU, nu al altora
- nu suntem rău-platnici, suntem dispuși să MUNCIM în folosul comunității noastre
- avem printre noi familii (locuitori) care nu dispun de venituri suficiente pentru un trai zilnic DECENT
- administrația publică a ajuns să EXECUTE SILIT locuințele cetățenilor acestei țări pentru datorii la impozite, ceea ce este inadmisibil (transformându-ne în vagabonzi în propria noastră țară)
- dacă „aleșii” noștri NU ȘTIU SĂ GESTIONEZE o comună, un oraș, o țară, nu este vina noastră, ci A LOR
- soluții pentru a crea locuri de muncă și a crea bunăstare
EXISTĂ, dar nu sunt pe placul „aleșilor noștri” deoarece NU SE MAI POATE FURA
NE STRÂNGEM pe 9 noiembrie 2013 la „Pensiunea MARA”, ora 15,00
- PENTRU A informa cetățenii comunei Băiculești asupra drepturilor lor cetățenești
- PENTRU A strânge semnăturile necesare inițiativei legislative propuse
- PENTRU A asculta explicațiile domnilor Primar, Vice-Primar, consilieri, pe care îi invităm ȘI pe această cale să dezbată aceste probleme alături de noi
- PENTRU A asculta doleanțele locuitorilor comunei Băiculești, cu ocazia uneia dintre singurele reuniuni ce nu au scop electoral
- PENTRU A găsi căile de a impune voința noastră dacă Consiliul Local nu este sensibil la argumentele noastre
- PENTRU A redacta împreuna o cartă, ca exprimare a voinței noastre de a ne gospodări cinstit
- PENTRU A ne descoperi împreună un viitor, în afara jocurilor politice DE CARE SUNTEM SĂTUI"

Puteți urmări mai multe detalii despre acest subiect făcând click pe acest link. Partea despre manifestul de la Băiculești începe de la 01:57:30

 
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews