ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu toții suntem seduși de imaginile minunate ale produselor ce apar în reclamele restaurantelor de tip fast food. Dar acele fotografii apetisante cu hamburgeri perfect gătiți sunt mai mult un triumf al marketingului și mai puțin al artei culinare.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Trucurile folosite de industria alimentară pentru a atrage clienții au fost dezvăluite de un artist din Australia, Minhky Le, prin intermediul a trei filmulețe , ce fac parte dintr-un proiect intitulat "Mâncare adevarată, dar nu chiar!", informează Daily Mail.

Primul filmuleț, arată modul în care un burger este gătit și aranjat în mod normal, de oricare dintre noi, iar apoi artistul prezintă și modul în care specialiștii în marketing gătesc același produs.

O chiflă rotundă este tăiată atent, partea de jos a acesteia fiind acoperită cu o hârtie pentru ca sucurile din burger să nu pătrundă în pâine și să îi strice aspectul. Bucata de carne este pusă într-o tigaie încinsă și retrasă rapid, fără să fie prăjită suficient, după care este unsă cu o pensulă îmbibată într-un lichid de glazură maronie, pentru a o face să pară mai gatită decât este în realitate. Salata, roșiile și castraveții sunt fixate deasupra burgerului cu ajutor unor ace astfel încât să se vadă atragător din chiflă.

În spatele acestor legume sunt așezate bile de vată ca să creeze iluzia de înălțime iar ketchupul este apoi "înțepat" cu o seringă în spațiile libere dintre burger, chifle și legume.



În cel de al doilea film, prima parte prezintă varianta neprelucrată, în care o cupă de înghețată este adăugată pur și simplu într-un cornet obișnuit, după care este adăugat sos de căpșuni, urmat de bomboane colorate.

În partea a doua, se amestecă glazura de vanilie și zahăr într-un castron pentru a crea înghețată falsă. Apoi o cupă din înghețată este modelată în vârful cornetului. Sosul de căpșuni este aplicat tot cu ajutorul unei seringi, după care bomboane colorate sunt adăugate deasupra sosului.



Ultimul din cele 3 filmulețe realizate de Minhky Le, arată o banda cu efect de mascare ce este înfășurată în jurul paharului, în partea de sus, înainte ca un strat de gel de păr să fie uns pe suprafața paharului. Se pulverizează apoi glicerină și apoi cuburi false de gheață se pun în pahar, împreună cu apa minerală. Banda este apoi scoasă din vârful paharului, iar o umbreluță de cocktail e sprijinită pe un cub de gheață.