ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, 22 ianuarie, a avut la Muzeul Ţăranului Român conferinţa "Mărturisindu-i pe mărturisitori", invitaţi fiind Dan Puric, dr.Pavel Chirilă şi scriitorul Răzvan Codrescu. Tema conferinţei, moderată de jurnalistul Claudiu Târziu a fost volumul publicat de Fundaţia Sfinţii Închisorilor şi Editura Rost: "Cartea mărturisitorilor. Pentru o istorie a învrednicirii românești.", scrisă de Răzvan Codrescu.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Dintre personajele cărţii amintim pe Constantin Brâncoveanu, Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Nae Ionescu, Petre Ţuţea, Mircea Eliade, Mircea Vulcănescu, dar şi Corneliu Coposu, Monica Lovinescu, Andrei Scrima sau Părintele Arsenie Boca.

Despre volum, Dan Puric a spus că este "o transfuzie cu sânge forte a neamului. De-asta trebuia ucis. În clipa în care ai făcut această transfuzie, citind-o, devii puternic în adevăratul sens al cuvântului. Este vorba de refacerea genomului identitar, imunitar".

http://youtu.be/dT9BV8eObp4