ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, de Ziua Eroilor, oameni de litere şi foşti deţinuţi politici s-au adunat la Memorialul Victimelor Comunismului de la Sighet, şi au luat parte la o slujbă de pomenire în amintirea celor prigoniţi de comunism. Un moment special i-a fost dedicat lui Corneliu Coposu, de la naşterea căruia se împlinesc 100 de ani. 

Fosta închisoare comunistă de la Sighet a găzduit ceremoniile organizate în memoria lui Corneliu Coposu. În mod simbolic, în holul închisorii s-au organizat lansări de carte şi o dezbatere chiar lângă celula în care a murit Iuliu Maniu, mentorul lui Corneliu Coposu.


Ziua Memoriei, organizată an de la an la Sighet, este marcată de un adevărat pelerinaj de credinţă la care vin cei care au supravieţuit ororilor comuniste.


Slujba în memoria luptătorilor anticomunişti de la Cimitirul Săracilor a fost oficiată de un sobor de preoţi ortodocşi şi greco-catolici.