ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi seară, Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost huiduit și apostrofat de către protestatari împotriva proiectului minier cu cianuri de la Roșia Montană.

Ministrul a susținut apoi, la Antena 3, că tinerii s-ar fi urcat pe mașină pentru a o vandaliza.
Eu nu am fost agresat, dar maşina a fost vandalizată. Am participat la Cafeneaua Critică, iar în localul respectiv a intrat un număr de tineri şi mai puţin tineri, care erau foarte energici şi care au strigat lozinci împotriva mea, după care s-au retras. Când am ieşit din local şi am încercat să mă urc în maşină, au încercuit maşina şi au început să o lovească. În momentul în care au spart luneta, am ieşit din maşină şi le-am spus că se poartă ca nişte neofascişti şi că promiseseră că nu sunt violenţi - Daniel Barbu, Ministrul Culturii

Totuși, vineri a apărut pe internet un filmuleț care arată momentele în care ministrul Barbu stă de vorbă cu protestatarii și se urcă în mașină, moment în care luneta cedează. Din imaginile prezentate nu se observă vre-o persoană care lovește sau vandalizează mașina.

http://youtu.be/z3CVwT0uZzI
http://youtu.be/29bKUeIlG7o