ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE: Reprezentanţii protestatarilor au avut discuţii cu prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu. Întrebat ce se va întâmpla cu locuitorii din zonă dacă vor rămâne f'ără apă, în urma lucrărilor Chevron, Dumitru Buzatu le-a răspuns protestatarilor că vor bea rachiu, precizează vremeanoua.ro.

După întrevedere, coloana de căruţe şi vehicule cu protestatari a plecat spre Pungeşti.

Câteva zeci de cetăţeni din comuna vasluiană Pungeşti protestează, joi, la Vaslui faţă de decizia Prefecturii de a ataca în contencios administrativ hotărârea consilierilor locali privind organizarea unui referendum pe tema gazelor de şist.

Protestatarii au intrat în Prefecturã cu o coranã de flori pe care scrie “Condoleante pentru pierderea demnitãtii”. Aceştia vor sã-i înmâneze prefectului atât coroana, cât şi o cerere cu doleantele lor, printre acestea fiind şi demisia prefectului.

Vineri, 8 noiembrie, Instituţia Prefectului Vaslui a atacat la instanţa de contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Pungeşti privind organizarea referendumului local din data de 24 noiembrie 2013 cu tema "Consultarea cetăţenilor comunei Pungeşti, judeţul Vaslui, cu privire la explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul comunei Pungeşti, judeţul Vaslui".

Decizia de atacare în contencios administrativ a acestei hotărâri a venit la doar o zi după ce prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, făcuse public calendarul organizării referendumului şi dădea asigurări că scrutinul se va desfăşura cu respectarea legii.

La Instituţia Prefectului Judeţului Vaslui a fost depus săptămâna aceasta şi un dosar privind organizarea unui referendum pentru demiterea primarului comunei Pungeşti, Mircia Vlasă. Solicitarea a fost făcută pe baza baza unui număr de aproximativ 1.000 de semnături strânse de la cetăţeni din comuna Pungeşti. Oamenii îi reproşează primarului că a cedat în faţa intereselor de partid în problema explorării gazelor de şist, fără a ţine cont de părerea cetăţenilor din zonă, care nu sunt de acord cu amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist pe teritoriul comunei, de către reprezentanţii Chevron.



Live streaming video by Ustream

http://youtu.be/yAGDmXm1Q_A

http://youtu.be/dlSU5A_VMC8

http://youtu.be/wBBP5CKLOXw

Sursa foto: vremea noua.ro