ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Producţia alimentară a Coreei de Nord a crescut pentru al treilea an consecutiv, însă malnutriţia persistă în această ţară, au anunţat agenţii ale Naţiunilor Unite, îngrijorate în special de întârzierea procesului de creştere şi dezvoltare a copiilor, scrie Mediafax.

În lipsa unui sistem public de distribuţie a alimentelor în economia planificată de stat, familiile depind de pieţele negre şi de trocuri pentru a se hrăni, potrivit unui studiu naţional efectuat de Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO) şi Programul Alimentar Mondial (PAM).
"În pofida unei ameliorări continue a producţiei agricole, sistemul alimentar rămâne foarte vulnerabil la şocuri şi la penurii", anunţă Kisan Gunjal, economist la FAO.

Producţia alimentară totală a Coreei de Nord este estimată la 5,03 milioane de tone pentru 2013, adică o creştere cu 5% în raport cu anul precedent.

http://youtu.be/qTGxeO810DI