ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi imagini postate pe YouTube de o companie palestiniană arată amploarea bombardamentelor israeliene din suburbiile Fâşiei Gaza, declanșate la 8 iulie, relatează ziarul The Independent.

Filmările realizate din aer, în perioada 28-29 august 2014, de compania Media Town, surprind zonele devastate din Al-Shejaiya, o suburbie din Gaza, care a fost supusă bombardamentelor de peste şapte săptămâni, dar şi din alte zone.



Potrivit Shelter Cluster, peste 17.000 de locuinţe au fost distruse complet sau grav avariate în cel mai recent conflict. Ele se adaugă celor 75.000 de locuinţe avariate în perioada de dinaintea izbucnirii conflictului armat cu Israel.

Israelul şi organizaţia Hamas au încheiat saptamana trecuta un armistiţiu pe termen nelimitat, punând capăt celor 50 de zile de război soldat cu moartea a 2.143 de palestinieni, în mare parte civili, şi 71 de israelieni, majoritatea soldaţi. Într-un raport preliminar s-a estimat că reconstrucţia Fâşiei Gaza, spulberată de forţele israeliene, va dura aproximativ 20 de ani.