ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ashton Carter a depus miercuri jurământul la Casa Albă, devenind oficial al 25-lea secretar al Apărării. Carter l-a înlocuit astfel la șefia Pentagonului pe republicanul Chuck Hagel. Evenimentul de la Casa Albă a fost însă marcat de un incident, în epicentrul căruia s-a aflat vicepreședintele american Joe Biden, acuzat că, în timp ce Carter depunea jurământul, a făcut gesturi mult ”prea intime” față de soția noului secretar al Apărării.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Presa din SUA nu a putut trece cu vederea atitudinea extrem de ”apropiată” a lui Biden față de soția lui Ashton Carter, prezentă la depunerea jurământului. Unii jurnaliști au comparat chiar incidentul cu serialul TV ”Scandal”, care redă intrigile din familia și din anturajul președintelui SUA, scrie ziarul La Repubblica.

Imaginile surprinse la ceremonia de depunere a jurământului arată cum, în timp ce Carter spune ce are de spus, conform protocolului, în spatele său, Joe Biden se apropie de soția șefului Pentagonului și îi șoptește ceva la ureche.Apoi o mângâie ușor pe umeri.

Pe rețelele de socializare și în presă au apărut imediat reacții, mulți fiind de părere că gestul lui Biden a fost mult prea intim.

[embed]http://youtu.be/wYSDACKjdIA[/embed]