ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O investigaţie Agent Green realizată în urmă cu mai multe luni arată cum arbori seculari din Munţii Retezat, arie protejata, sunt tăiaţi şi transportaţi ilegal, la firme austriece care îi vand ca lemn de foc în vestul Europei.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Agent Green a investigat tăierile din Retezat în ultimele 9 luni și a prezentat săptămâna trecută cazul companiei Schweighofer la sediul central din Viena, Austria. Compania s-a angajat deja să refuze copaci din Retezat și din toate celelalte parcuri naționale și este pregătită să își întărească sistemul de trasabilitate pentru a-și dovedi decizia luată.

"Retezat nu este un parc oarecare, ci este centrul biodiversității din Europa, ultima oază de sălbăticie de mari dimensiuni și trebuie scutit complet de orice intervenții umane, mai ales de drujbe. Faptul că cei mai valoroși copaci au ajuns un banal lemn de foc este surprinzător pentru consumatorii care doresc să facă o alegere educata atunci când trebuie să își incazeasca caminul”, a spus Gabriel Păun, președinte Agent Green.