Cea de-a treia ediție a zilelor comemorative “Mari Duhovnici” dedicate marilor duhovnici contemporani va avea loc mâine, 22 februarie, la Paris, şi va fi dedicată părintelui Paisie Olaru.

Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, gazda evenimentului, îi va avea ca invitaţi pe părintele Paisie Furdui- stareţul Mănăstirii Bârnova (Iași), ucenic al părintelui Paisie, maica Pestisa Însurăţelu, stareţa mănăstirii Blaga (Iaşi), fiică duhovnicească a părintelui Paisie şi Costion Nicolescu- teolog şi scriitor, autor al mai multor articole şi mărturii dedicate acestei mari personalităţi a spiritualităţii româneşti.
Dacă pe toţi ceilalţi părinţi îi vedeam la capătul unei Scări care duce spre Hristos, aşa cum vedem în icoana Sf. Ioan Scărarul sau ca nişte oameni care au urcat Muntele Taborului de pildă, luminaţi de lumina harică a Mântuitorului, pe părintele Paisie îl vedeam venind de la capătul celălalt al Scării sau al Muntelui, parcă pogorât, ca un trimis anume, din Raiul lui Dumnezeu. (Costion Nicolescu)

Tot în cadrul acestui eveniment va fi vernisată o expoziţie fotografică a părintelui artist Ioan Gânscă (Cluj) – „Părintele Paisie, duhovnicul”. Ziua se va încheia cu filmul documentar "Părintele Paisie Olaru", realizat de pr. Mihai Miron (Trinitas TV).

Locul de desfăşurare al acestei întâlniri va fi tot Catacomba Catedralei Saint-Sulpice, acolo unde se află şi o biserică ortodoxă românească cu hramul Sf. Parascheva şi Sf. Genoveva.

[video width="640" height="480" ]http://www.youtube.com/watch?v=ldmnIqB7dCk[/video]
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews