ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un rus, un american şi un japonez au dus torţa olimpică în spaţiu, la bordul unei capsule Soyuz, care a fost lansată de la baza Baikonur (Kazahstan), spre Staţia Spaţială Internaţională, aflată la 420 km deasupra Pământului.

Valorosul transport olimpic a fost însoţit de cosmonautul rus Mihail Tyurin, astronaut NASA Richard Mastracchio, şi un astronaut al Agenţiei Spaţiale a Japoniei, Koichi Wakata.

Mâine, sâmbătă, torţa olimpică va ieşi pentru prima oară în istorie în spaţiul extraterestru, urmând a fi purtată de astronauţii ruşi Oleg Kotov şi Sergey Ryazansky. Evenimentul va fi transmis, în direct, de Agenţia Spaţială Americană (NASA).

În periplul ei spre Jocurile Olimpice de la Soci (februarie 2014), torţa olimpică va ajunge şi pe fundul celui mai adânc lac de pe planetă, Baikal (Siberia), la 1.600 metri adâncime.

http://youtu.be/jh-IAvUIULk