ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Democratic Liberal din Rusia, a declarat într-o intervenţie televizată la postul naţional rus că singura soluţie pentru liniştea Ucrainei este ca această ţară să dea înapoi teritoriile furate de la alte state, inclusiv România. Jirinovski a mai spus că estul şi vestul Ucrainei sunt incompatibile.

Marţi, auto-proclamatele autorităţi de la Tiraspol au cerut intrarea Transnistriei în componenţa Federaţiei Ruse, după modelul Crimeii.

"Aceste două părți ale Ucrainei, de Est și de Vest, sunt total incompatibile. Nu poate niciun fel de internaționalism să ajute în acestă situație. Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare gălăgie, am fost nevoiți să-l luăm de la Polonia pentru ca armata hitleristă să rămână cât mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din același motiv. Iar Bucovina și Basarabia am luat-o în 1939. Dacă nu era Hitler, nu atingeam aceste pământuri.Ce propun eu? Să ia Polonia regiunea care îi aparține, Ungaria să ia Transcarpatia, mai ales că majoritatea locuitorilor de acolo vorbesc limba maghiară. În Basarabia și Bucovina majoritatea locuitorilor sunt vorbitori de română. România visează de mult să le ia înapoi. Sunt trei țări membre NATO. Transnistria – să revină la noi, e pământ rusesc. Doar atunci Ucraina se va liniști", a spus Jirinovski citat de Moldova.org.

Deşi formal în opoziţie, Jirinovski este perceput ca un om al Kremlinului, care este folosit pe post de trompetă pentru a testa reacţia publicului la anumite soluţii care sunt luate în calcul de oamenii Puterii.