ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Un om sau un popor fără istorie este un copac fără rădăcini: buştean uscat, purtat de ape încoace şi încolo, fără flori, fără roade, fără umbră, fără lăstari, din care oricine face ce vrea.”

Joi, 27 noiembrie, Casa de Cultură a Studenților (Preoteasa) a găzduit conferința “Istoria necunoscută a românilor- între trădare şi eroism”.

Conferința a fost prezentată de pr. Mihai - Andrei Aldea, teolog și filolog, specializat pe folcloristică şi editorialist ActiveNews. În prezent, studiază istoria, deoarece, conform spuselor sale, ''Istoria înseamnă putere. Pentru cei care o înţeleg. Şi pentru cei care au parte de o istorie falsificată; doar că la ei puterea se manifestă negativ (doar este vorba despre minciună!). A-ţi recâştiga Istoria înseamnă a-ţi recâştiga viaţa, libertatea, demnitatea. Înseamnă să ştii cine eşti şi pentru ce trăieşti''.

Pr. Mihai-Andrei a venit să aprindă o luminiță în conștiința românilor, în ceea ce privește propria lor istorie, evidențiind faptul că, de obicei, istoria pe care noi o învățăm pe băncile școlii este „împodobită, ca să nu zicem falsificată”, a adăugat părintele Aldea.

„Totuși, în ceea ce privește originea noastră, în ceea ce privește rostul nostru este foarte grav să nu avem informație și cu atât mai grav este să avem o informație falsificată”.

Astfel, discursul pr. Mihai-Andrei Aldea devine o „lectură obligatorie”, presărată cu un discret simț al umorului și câteva sfaturi de „bună-purtare”, de mare folos, care răsar din narațiunea sa, însoțite de un dor neobosit de a face binele: „Cât voi trăi, eu am să construiesc”.

Acesta a abordat mai multe subiecte incitante de-a lungul conferintei sale, pe care vă lăsăm să le descoperiţi singuri.

 

 

http://youtu.be/iXfpJYByTG8

http://youtu.be/EnhWQtPOuQ0