ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Cye este un motan scurt! Guinness World Records l-a încoronat oficial pe Cye, un motănel de trei ani, rasa Munchkin, ca fiind cea mai scurtă pisică din lume. Originar din Kitchener, Ontario, Canada, Cye are 13,6 cm de la podea până la umeri, cu 2,2 cm mai scurt decât precedenta deţinătoare a recordului, mini-pisicuţa Fizz Girl.

 

Sarah Langille, o fată de 25 de ani, stăpânul lui Cye, are de cinci ani hobby-ul acesta: să crească pisici minuscule, informează publicaţia Waterloo Region Record, citată de postul de televiziune canadian CBC.

Mutaţiile genetice naturale care apar la pisicile din rasa Munchkin fac ca aceste feline să aibă picioarele foarte scurte. Sarah spune că nici prin cap nu i-a trecut să stabilească vreun record şi singurul lucrul pe care l-a făcut a fost să crească câteva pisici.

Langille a fost sfătuită de un prieten, care i-a spus că Cye e cea mai scurtă pisică pe care a văzut-o vreodată. Ea i-a contactat pe cei de la Guinness World Records, care i-au spus să le trimită un videoclip cu motănelul și o certificare de înălțime luată de trei ori, de către un medic veterinar, folosind un instrument de măsură special.

Cye s-a născut cu un ochi bolnav, dar aceasta nu îl încetineşte deloc. Conform relatărilor, este un minipisoi destul de activ, capabil să facă sărituri de până la... doi metri şi jumătate! Cu toate acestea, proprietăreasa a decis să nu-l lase afară pe deținătorul recordului, deoarece picioarele sale scurte l-ar face vulnerabil la atacurile altor animale.