ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BBC, televiziunea naţională britanică, a realizat un documentar, care prezintă poveștile românilor de succes din Marea Britanie. Filmul, difuzat în data de 6 martie, este o replică la documentarul ”Vin Românii”, ce a creat un adevărat scandal diplomatic în ultima lună.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Documentarul conturează viețile imigranților care au reușit în regat, dar și a celor care au rămas dezamăgiți de ceea ce au găsit în Marea Britanie și care își doresc să se întoarcă în țară, informează Ziare.com.

BBC aduce în discuție și un studiu recent al Institutului britanic pentru Cercetare Economică și Socială, care arată că imigranții aduc mai mulți bani țării în care au venit decât celei din care au plecat. Totul, pe un fundal constituit inclusiv din melodii din România.

De asemenea, materialul subliniază faptul că în primele șase luni de la sosirea în Marea Britanie, doar puțin peste 6% dintre imigranți cer ajutoare statului, după ce s-au înregistrat și au obținut un Număr Național de Asigurare.

Este prezentat cazul unei tinere sibience, Iulia Creta, medic stomatolog care a studiat la Cluj-Napoca. Aceasta a ales drumul Marii Britanii şi recunoaşte că se teme de prejudecăţile britanicilor despre români.

Pe parcursul documentarului de 30 de minute, românca este urmărită pe parcursul mai multor săptămâni. Sunt surprinse momentele sale de dezamăgire, interviurile nereuşite şi obţinerea primului job în Marea Britanie, în săptămâna a treia de după venirea în regat.

http://youtu.be/gBDpY-tccu0