ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce CCA a suspendat retransmisiunea postului Rossia 24 pe teritoriul Republicii Moldova până la 1 ianuarie 2015, postul TV Rossia 1 a realizat un nou reportaj cu tentă manipulatorie.

În cadrul reportajului se spune că transnistrenii îşi vor întări securitatea în regiune odată ce se vor uni cu Găgăuzia. Prezentatorul îi descrie pe găgăuzi ca pe un popor mic şi unic, care "nu suferă de probleme de identitate naţională, spre deosebire de moldoveni şi români".

"Odată cu ratificarea Acordului de Asociere, populației din Republica Moldova îi este interzis să privească noutățile din Rusia în limba rusă, retransmise pe postul Rossia 24. UTA Găgăuzia este unica localitate care nu a dorit să se supună cenzurii autorităților de la Chișinău. Operatorii de cablu au promis că vor retransmite postul Rossia 24 indiferent de interdicții. 90% de cetățeni doresc să privească noutățile din Rusia în limba rusă", se spune în reportaj.

Postul  Rossia 24 este suspendat de la transmisia pe teritoriul Republicii Moldova până la 1 ianuarie 2015,  după ce a difuzat o serie de reportaje manipulatorii despre Republica Moldova, dar şi despre alte state din fosta CSI.