ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a ordonat şefului Poliţiei Române demiterea şefului Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, Cezar Constantin Filip, după ce pe internet a fost postat, miercuri, un video în care acesta apare lovind o minoră, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), citat de Mediafax.
"Menţionăm totodată, că în cazul respectivului poliţist a fost sesizat parchetul competent, pentru continuarea cercetărilor", se mai arată în comunicatul MAI.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Elena Bulgărea, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că a fost declanşată o anchetă şi va fi sesizat şi parchetul în acest caz.
"IPJ a luat la cunoştinţă cele reclamate şi a sesizat Biroul de cercetare disciplinară împotriva celor doi poliţişti care apar în imagini. În paralel, urmează să fie sesizat şi Parchetul Judecătoriei Piatra Neamţ pentru a se verifica dacă se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, minora (de etnie romă) agresată de şeful Poliţiei Piatra Neamţ are 14 ani şi ar face parte dintr-un grup infracţional specializat în furturi şi tâlhării.

http://youtu.be/iYV8vJLgy4Q